Hvordan?
Supervisioner kan enten foregå som gruppesupervision, som det er tilfældet på de obligatoriske kurser for dem, der ønsker at tage del 1 eksamen.
Derudover er der mulighed for individuel supervision (kan også foregå i mini-grupper) hvilket typisk er formen for dem, der ønsker at tage del 2 eksamen (diplom), hvor der kræves flere supervisionstimer.
De gruppesupervisioner, som er en del af uddannelsen, arrangeres af DSMF, og deltagerne skal ikke sørge for klinik eller patienter. Supervisionens omdrejningspunkt er en rigtig patientsituation, hvor den enkelte deltager optager anamnese og undersøger patienten og igangsætter relevant behandling eller træning. Efterfølgende danner denne session baggrund for grupperefleksion, faglig diskussion og tilbagemelding fra de øvrige deltagere og underviseren/supervisoren på kurset. Fokus for den enkelte deltagers supervision varierer og aftales i hovedtræk på forhånd, så det sikres, at den enkeltes behov tilgodeses. Det kan fx være fokus på kommunikation, spørgeteknik, teoretisk formidling, implementering af specifikke teknikker i undersøgelse og behandling, manuel håndtering mv.
Gruppesupervision kan også arrangeres for arbejdspladser uden om kursusrækken, i hvilket tilfælde den konkrete form inkl. sted, tidsfordeling mv. aftales individuelt